Fedezze fel Komárom természeti értékeit!

Városunk számára a zöld szemlélet, a környezeti kincseinek óvása, gondozása mindig is prioritást évezett! Komárom területén 12 természetvédelmi terület lelhető fel, melyek közül több is az európai ökológiai hálózat a Natura 2000 tagja.

A város környékén fellelhető gazdag állat és növényvilágon kívül a belvárosi utcákon, tereken és parkokban 23 védett természeti kincs található.

A füzet a Monostori, Igmándi és Csillagerőd mellett bemutatja többek között a Rüdiger - és a szőnyi horgásztavakat, az ott élő állat- és növényvilágot, a Szent Pál-szigetet, a Duna-partot, valamint a Kórházkertet, továbbá a Nagyherkályi-erdőt.

A dél-komáromi városrész mellett megismerteti az észak-komáromi, történelmi városrész természeti értékeit is, a belvárostól, a Holt-Vágon át egészen az Erzsébet-szigetig.

A kiadvány a Szlovákia-Magyarország Interreg projekt keretében készült, a „Szeresd és védd a Duna két partját!” című pályázat jóvoltából.

A Fedezze fel Komárom természeti értékeit tájékoztató füzet megtalálható a komáromi Tourinform Irodában, valamit letölthető pdf formátumban.